13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Výživová poradna › Ořechový beránek z majonézy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku
mleté ořechy 1/2 hrnku
moučkový cukr 1 hrnek
vejce 4 ks
majonéza 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Cukr utřeme se žloutky, přidáme majonézu, vanilkový cukr, citronovou kůru, mleté ořechy a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Do těsta můžeme (a nemusíme) zapracovat podle chuti rozinky namočené v rumu, nasekané ořechy, nasekanou čokoládu, mandle, kandované ovoce. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a vysypané beránkové formy (nedáváme až po okraj, beránek nabyde) a pečeme při 160° asi 50 minut. Hotového beránka necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Masarykovo cukroví

Postup: Ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody, pak je necháme pořádně v... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní fazolový krém s chorizem

Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...