Cukr utřeme se žloutky, přidáme majonézu, vanilkový cukr, citronovou kůru, mleté ořechy a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Do těsta můžeme (a nemusíme) zapracovat podle chuti rozinky namočené v rumu, nasekané ořechy, nasekanou čokoládu, mandle, kandované ovoce. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a vysypané beránkové formy (nedáváme až po okraj, beránek nabyde) a pečeme při 160° asi 50 minut. Hotového beránka necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek